Menu przyjęciowe II

MENU II
  • Zupy (jedna z zup do wyboru):
    • Rosół domowy gotowany na kurze i kaczce z makaronem i natką
    • Żurek staropolski z kiełbasą i jajkiem
    • Barszcz czerwony z uszkami
  • Dania główne (jedno z dań do wyboru):
    • Filet drobiowy z grilowanym ananasem i żurawiną podawany z ziemniakami i surówką,
    • Kotlet schabowy z ziemniakami i kapustą zasmażaną
    • Szynka pieczona w sosie grzybowym podawana z ziemniakami i surówką
  • Przystawki zimne (9 przystawek do wyboru):
    • Wędliny tradycyjne
    • Deski mięs pieczonych
    • Sałatka grecka [sałata lodowa, ser feta, czarne oliwki, sos vinegrette]
    • Sałatka z kurczakiem i marynowanym selerem
    • Śledź tradycyjny w oleju z zieloną cebulką
    • Śledź z taboru cygańskiego w pomidorach z miodem i rodzynkami
    • Roladki naleśnikowe przekładane serkiem mascarpone i łososiem wędzonym
    • Jaja w majonezie z kawiorem
    • Jaja w majonezie ze szczypiorkiem
    • Wytrawne babeczki z pastą z tuńczyka
    • Szynka w sosie tatarskim
    • Marynaty: ogórki konserwowe, papryka, patisony

 

  • Napoje
    • Soki, cola/fanta/sprite, woda 0,2l/os [dodatkowy 1l – 10,00zł]
    • kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i miętą
  • Tort śmietanowy z wiórkami czekoladowymi

Propozycje dodatkowo płatne:

  • Patera owoców – 6,00zł/os.
  • Patera ciast – 7,00zł/os.

 

Możliwość wniesienia własnego alkoholu. „Korkowe” wynosi 5 zł/but.


Cena: 95 zł

 

\\\
Napiwki dla obsługi kelnerskiej według uznania